Индустрискиот дизајнер ЛЈ дискутира за употребата на интелигентен писоар

ЛЈ Дизајн

1 февруари 2023 година

1 Земање примероци

1. Волуменот на урината е доволен, а сензорот за ниво на течност само ја чувствува течноста во резервоарот на колекторот, а не во други насоки.

2. Структурно, поддржува предниот и задниот агол на тресење на колекторот да биде поголем од 90 °.

3. Колекционерскиот жлеб за пренасочување е издолжен, проширен и продлабочен.

4. Кога работи перисталтичката пумпа, колекторот останува на повеќе од 45 ° за да го испушти вишокот на урина.Може да се додадат дупки и ќе се покаже недоволна урина.

5. Всисната цевка на перисталтичката пумпа го спречува затнувањето на седиментот на урината (со зголемен внатрешен дијаметар).Внимание: Зголемувањето на внатрешниот дијаметар на сламата ќе бара зголемување на целиот цевковод, вклучувајќи го и отворот за полнење урина.

6. Урината извлечена од перисталтичката пумпа се чува во резервоар за привремено складирање.

7. Урината, исто така, може да се открие и процени во базенот за привремено складирање.

strdf (1)

2 Прединспекција

1. Бојата на урината може да се идентификува во базенот за привремено складирање (потврдено со Ченгду во врска со сензорите за боја, итн.).

2. Претходната инспекција бара осветлување и еднобојна позадина (по можност чиста бела).

3. Користете електромагнетни вентили/перисталтички пумпи на излезот од резервоарот за привремено складирање.Базен за привремено складирање со горните рамни и долните кругови

4. Ако преградата за картичка за откривање не се отвори во рок од 30 секунди, системот автоматски ќе изврши чистење.

3 Испитување на суво хемикалии

1. Само со доволен волумен на урина, корисниците можат да ја отворат преградата за картичка за откривање.

2. Откако ќе го слушнете гласот, поставете ја картичката за откривање и направете препознавање (картичката за откривање може да се стави на десикант и темно место една и пол до две години).

3. Корисникот ја поставува картичката за откривање и ја затвора преградата за картичката за откривање, автоматски идентификувајќи дали картичката за откривање е поставена и идентификувајќи го типот на картичката за откривање.При слепото вметнување, користете фиока за да ја турнете или да ја извадите, испакнати до прстенот на долниот дел на седиштето (големината и положбата ќе се одредат).

4. По затворањето на преградата за картичка за откривање, инјектирајте урина во картичката за откривање.Или директно испуштајте урина во катетерот за чистење.

5. Картичката за тест за урина е дизајнирана во низа и покриена со филм.Приклучокот за инјектирање урина и областа за откривање се одвоени во однос на изгледот и структурата за да се избегне течноста да навлезе во областа за откривање (област на сензор) за време на чистење или додавање урина.Додавањето сунѓер на предниот крај на картичката за откривање ќе се разгледа во подоцнежната фаза.

6. Потврдете ја бојата на блокот во боја пред да го добиете.(Дискусија со Ченгду: Дали да се додаде дополнителен сензор за боја за да се идентификува белата основна плоча е доставено со Ченгду) и да се додаде табла за претходна проверка за сензорот за боја.

4. Начин на вметнување на карта за тест на урина (референца)

4.1 Метод на вметнување уринарен тест 1

1. Тип на фиока, како што е опишано во 3 суви хемиски тестови.

4.2 Метод на вметнување уринарен тест 2

1. Стил без фиоки.Под сувиот хемиски сензор за боја има подвижна покривна плоча, која главно се користи за заштита на сензорот за боја од надворешно загадување за време на неоткривање.Покривната плоча може да се лизга напред-назад.Кога ја вметнувате картичката за откривање, капакот се лизга назад, а картичката за откривање е директно под сензорот за боја.Извлечете ја картичката за откривање и капакот се лизга напред и назад под сензорот за боја.

5 Чистење

1. Колекторот лебди на ненула и не 90C за време на чистењето.

2. Доводниот цевковод за чиста вода бара вентил за намалување на притисокот.

3. Области што треба да се исчистат: области каде што шипката за собирање може да биде контаминирана со урина, цевководи за перисталтичка пумпа, резервоари за привремено складирање и водилки на дното на прстенот на седиштето.

4. Начин на чистење на шипката за собирање (само за референца): тип на туш, тип на испирање со повеќе дупки на двата краја на вратилото за вртење на собирната прачка.

5. Картичката за откривање не е во преградата за картичка за откривање за време на чистењето.

За време на процесот од започнувањето на тестирањето на урината до завршувањето на чистењето на урината, прстенот на седиштето не може да се подигне/превртува нагоре.

strdf (2)

Време на објавување: 01.02.2023